5 Aralık 2019 Perşembe

Mars rover bir tarih parçası tutmayı hedefliyor

Resim yazısı Paykwik
Adam Camilletti, tasarımını bir sonraki seviyeye taşımak için önümüzdeki yıl Esa'dan bir sözleşme kazanmayı umuyor

İngiliz mühendisler, numuneleri getirmek için ihtiyaç duyacakları test teknolojilerine başladılar Marslı Kaya Dünyası.

Airbus ekibi, yerden küçük silindirleri tanımak ve almak için bir prototip gezici eğitiyor.

Bir anahtarının parçası için prova şu anda ABD ve Avrupa uzay ajansları - Nasa ve Esa tarafından bir araya getirilen milyarlarca dolarlık proje.

Kaya ve toz malzemelerinin Dünya laboratuvarlarına geri gönderilmesi, Mars'ta yaşamın olup olmadığını doğrulamanın en iyi yolu olacak .

Yine de, elde etmeleri on yıldan fazla zaman alacak.

Avrupa’nın araştırma bakanları yeni uzay bütçesine katılıyorlar

Ne şansı Mars'ta yaşam bulma?

Ajanslar, Mars'tan kayaları geri getirmeyi amaçlıyor

Medya başlığı

Adam Camilletti: "Alıcının alması gerekiyor insan müdahalesi olmadan özerk bir şekilde yapılır "

Küçük borular - ab Beyaz tahta kalemlerinin büyüklüğü - Airbus prototipi tarafından manipüle edilmek Marslı örneklerini temsil ediyor.

Fikir, bunların Red Planet'in yüzeyinde çeşitli yerlerde seçilip paketlenip önbelleklenecekleri. Amerikalıların yedi ay içinde fırlatılan bir sonraki büyük rover'ı.

Daha sonra 2026'da fırlatılan ve silindirleri alıp götüren bir Avrupa robotunun işi olacaktı. Bu "getirme rovarı", tüpleri Dünya'ya gönderilebilecekleri bir taşıma istasyonuna teslim eder.

2031'de eve gelirlerdi.

Resim yazısı

Görüntü sistemi tüpleri tanır ve ardından kolu ve tırnağı konumuna yönlendirir

Airbus'un Stevenage tesisinde, Kızıl Gezegenin yüzeyini simüle etmek için bir "Mars yard" inşa ettiler. İşte robotlar, Dünya'nın yakın komşusunda karşılaşabilecekleri arazide, adımlarına atılabilirler.

Şu anda, mühendislerin, paketlenmiş kaya numuneleri alma işini yapan sahte bir roveri var. Ve evet, stand-up'lar gerçekten beyaz tahta kalemleridir.

Görme tabanlı bir yazılım sistemi, bir robot kolunu ve pençesini bir silindir üzerinde konumlandırmaya yönlendirir. Çok yavaş bir şekilde mekanizma aşağı iner ve hedefini tutar.

Egzersiz, bir Marslı toz fırtınasının sonrasını taklit etmek için tüpler kısmen gömülmüş olsa bile son derece iyi çalışır. Ancak güney İngiltere'deki bir kum ocağı, Mars'ın aşırı derecede soğuk olduğu ve ortamın uzaydan gelen radyasyonla bombardıman edildiği bir Mars değil. Sonunda "uçuş modeli" süper sağlam olmalıdır.

Resim yazısı

Beyaz tahta kalemleri iyi bir stand-up: Beklenen boyutun doğru boyutu ve şekli hakkında bidonlar

Ancak Airbus mühendisleri kendinden emin. Temmuz ayında Mars’a gidecek olan Esa’nın ExoMars Rosalind Franklin rover inşasını daha yeni bitirdiler. Bu araçtan edinilen dersleri getirme roverinin geliştirilmesine, Esa'nın izin verdiği sözleşmelere uymaya devam ediyorlar.

"Burada Stevenage'de zengin bir deneyime sahibiz" dedi. müdürü Adam Camilletti.

"Mars'ta çalışmak için mekanizmaları, yapıları, elektronikleri, genel sistemleri, yazılım özerkliğini tasarlamayı öğrendim - Mars'ta çalışmak için Marslı ortamını biliyoruz; BBC News'e verdiği demeçte, BBC News'e verdiği demeçte, '' Örnek Alma Rover'ının 'optimum bir tasarım olduğundan emin olmak için tüm bu deneyim ve uzmanlığı kullanacağız.' 'dedi.

Geçen hafta, Avrupa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder