18 Ekim 2019 Cuma

Forties Pipeline yıldırım düşmesinden sonra kapandı



PA MEDYA

Resim yazısı

Jo Maugham QC, Edinburgh'daki Mahkemede eylemin öncülüğünü yapıyor

İskoçya'nın en yüksek mahkemesinde bulunan bir hakim, İngiltere hükümetinin önerilen AB geri çekilme anlaşmasını geçmesini engellemek için yasal bir teklif Neden seo
Anti-Brexit kampanyacıları, anlaşmanın Kuzey İrlanda'nın bir parçası olmasını engelleyen yasalara aykırı olduğuna inanıyor Ayrı bir gümrük bölgesinin kontrolü.

İngiltere hükümeti, mahkemenin Parlamentodan önce konuyu durdurmaması gerektiğini söyledi.

Milletvekilleri, sözleşmeyi oturan özel bir Commons'da tartışmak zorunda kalacaklar Cumartesi.

Cuma sabahı yasal argümanları duyan Lord Pentland, kararını 17: 00'ye kadar vermeyi umduğunu söyledi.

Dilekçe mahkemesinde yapıldı. Kampanyanın Jo Maugham QC tarafından Perşembe günü Edinburgh’de oturumu

Neyle ilgili?

Resim yazısı

Aidan O'Neill QC temsil ediyor Bay Maugham davada

Bay M augham, yeni geri çekilme anlaşmasının yasadışı olduğuna inanıyor.

"Kuzey İrlanda'nın Büyük Britanya'ya ayrı bir gümrük bölgesinin bir bölümünü oluşturduğu düzenlemelere girmesi için Majestelerinin Hükümeti için yasadışı olduğunu" belirten yasamaya aykırı olduğunu söyledi. .

2018 Vergilendirme (Sınır Ötesi Ticaret) Kanunu'nun 55. Maddesi, Kuzey İrlanda'nın İngiltere'nin geri kalanından farklı gümrük kurallarına sahip olmasını önlüyor.

Maugham bir engel istiyor Anlaşmanın etkili bir şekilde askıya alınması.

Mahkemenin önerilen anlaşmanın yasadışı olduğunu tespit etmesi halinde hükümetin, Benn Yasası hükümleri uyarınca Brexit müzakerelerine uzatma talep etmek zorunda kalacağını iddia ediyor.

Bay Maugham da mahkeme emri talep ediyor, bu yüzden milletvekilleri anlaşmada oy kullanırsa, tam, nihai metin önlerinde yazılıyor.

Hükümetin Parlamento’nun alınmasını önleyeceği konusunda "NHS'yi etkileyenler de dahil olmak üzere" gelecekteki ticaret müzakerelerine dair herhangi bir söz.

Dilekçe arı n İngiltere hükümeti tarafından itiraz edildi.

Cuma günü Maugham'ın avukatı Aidan O'Neill QC, "AB hukukunda kesinleşmiş bir anlaşma imzalanmadı" olduğunu savundu ve "geçersiz bir anlaşma" olarak nitelendirdi. ".

Anlaşmanın yasal gerçekliğinin Kuzey İrlanda’nın AB gümrük bölgesinin bir parçası olacağını söyledi. O'Neill, bunun Birleşik Krallık yasalarına aykırı olduğunu ve anlaşmanın "Birleşik Krallık hükümeti adına yasadışı bir eylemi" temsil ettiğini söyledi.

Lord Pentland, QC'ye mahkeme talebinde bulunup bulunmadığını sordu. emri Cumartesi günü Parlamento'da tartışmayı durduracak ve geri çekilme anlaşmasının askıya alınmasının mahkemelerin Parlamentonun işlerine yoğun şekilde katılması anlamına geleceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Brexit: Boris Johnson'ın AB ile olan yeni anlaşmasında ne var ?

Brexit: İngiltere’nin AB’den ayrılması hakkında bilmeniz gereken her şey

Brexit: Şimdi ne olacak?

Bay O'Neill şöyle dedi: emir tartışmayı durduramayacaktı ve tamamen anlaşmanın yasadışı olduğu gerekçesiyle geçersiz sayılmaya çağırılmaları için ısrar ettiklerini söyledi.

İngiltere hükümetinin avukatı Gerry Moynihan QC, Commons Konuşmacısı John Bercow adına Genel Avukat.

Mektupta, mahkemenin "mat getirilmesini engelleyecek herhangi bir karar vermemesi gerektiğini vurguladı. Parlamentodan önce ".

Resim yazısı

Lord Pentland kararını Cuma öğleden sonra vereceğini söyledi

Yargıtay’ın önünde konuşacak Dava, Maugham şunları söyledi: “Hükümetin parlamento kontrolüne tabi olduğu konusunda ileriye dönük gerçekten önemli bir emsal oluşturmak için düşünüyoruz.

" Mahkemelere bugün ihtiyacımız var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder